Co je to za larvy?

Ahoj, ve skrytém místě v nábytku jsem objevil několik kokonů a larev. Kokon je cca 1,5 cm dlouhý, bylo jich několik u sebe. Docela nepříjemné překvapení :( Nevíte prosím někdo, co je to zač a hlavně co s tím?

Co je to za larvy?

To vypadá že se vám tam usídlila taková malá černá vosička se zadkem jakoby na štopce. Bohužel nevím jak se jmenuje. Alle je hodně vychytralá. Nám se usadila za obrazem a taky v bodovce a lítala oknem tam a zpátky a tvořila. Zapamatuje si to místo. Stačí jenom kokony zlikvidovat a pokud si te vosičky všimnete tak ji okamžitě vyhnat ven.

Dobrý den mohu se zeptat jak odstranit larvy z nábytku ? Natírali jsme novou barvu stěn a pak jsme je tam objevily. Děkuji za pomoc ahoj kory

Je to vosa kutilka, obdivuhodné stvoření. Nejprve postaví z bláta ty kokony, pak do nich naklade vajíčka, pak nosí těm larvám ulovené housenky, dokud se nezakuklí, a to všechno sama. Člověku neškodí, jen si občas vybere nevhodné místo. Pokud máte přírodozpytnou náturu, můžete si tam dát kameru a udělat si nějaký časosběrný video.

Venku na slunečníku se objevily tyto hromádky. Nevím čí to je.

Comment Upload: 
img_20220723_122806.jpg

Dobrý den, tento zajímavý vicekokon jsem nalezla v suchu mezi plachtou. Hledám, a nenacházím...předpokládám, že se jedná o nějaký druh brouka

Comment Upload: 
20230606_201614.jpg

Přidat komentář

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
Comment Upload
Můžete nahrát obrázek
Files must be less than 64 MB.
Allowed file types: gif jpg jpeg png.