Píďalky v bytě

Dobry den,

pred nekolika mesici jsem v byte zpozorovala male béžové motýlky, prvne jsem si myslela, že se jedná o moly. Nikde jsem vsak nezaznamenala zadne skody, obleceni, potraviny, nikde nic, motýlci se dokonce neobjevovali ani nijak často, spíš místy. Nakonec jsem nepřišla na to odkud se berou a ani co je to zač, narozdíl od klasických molů tito motýlci měli křídla roztažená i když seděli. Po nějakém čase sami zmizeli a momentálně jsem zatím žádného neviděla.
Zato se mi po bytě objevují jakési tmavě hnědé píďalky. Ne housenky, ale prostě píďalky. Napadlo me, jestli s těmito motýlky mohou mít něco společného? Nejdivnější na tom je, že tyto píďalky se objevuji POUZE v jedné části bytu a to přesně obývací pokoj tam kde mam rohový psací stůl ze světlého dřeva. Vždy sedím a najednou vidím z poza stolu po zdi lézt tuto píďalku. Není jich nijak moc občas ji zahlédnu, nikde jinde po bytě se neobjevily. Hledala jsem opet vsude kde jsem mohla, odtahla koberec od zdi a odlepila od parket, hledala okolo meho stolu. Nenašla jsem nic. Stůl mám už několik let, je v pořádku, alespon mi nepřijde že by se nejak bortil. Jsem už opravdu bezradná. V době kdy se objevovali ti motýlci, se neobjevovaly tyto píďalky, a naopak. Může to mít spojitost? Nevíte prosím o co se jedná a zdalí by s tím mohl evidentně mít něco společného můj dřevění psací stůl, nebo jaký může být důvod, že se objevují jen na tom jednom místě:

Děkuji za jakékoliv rady a poznatky

Dobrý den,
mívala jsem ve svém pokoji píďalky velmi podobně, jak popisujete, občas jedna, dvě. Zjistila jsem, že byly ze sena pro morče, které si přes léto sušíme sami. Jsou schopné zalézt do spár mezi podlahou a zdí, lézt po zdech apod. Nakonec jsem místo, kde jich bylo nejvíce, vystříkala biolitem a savem a bylo po píďalkách. Pokud najdete, odkud lezou, zbavíte se jich snadno.

Přidat komentář

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
Comment Upload
Můžete nahrát obrázek
Files must be less than 64 MB.
Allowed file types: gif jpg jpeg png.