Drobní broučci pod matracemi

Dobrý den, včera jsme pod matracemi objevili tyto broučky. Mezi rošty postele se nám usadil prach a tipuju, že žijí v něm, nicméně je možné jich několik najít i po celé posteli. Před nedávnem jsme si s manželem všimli, že máme po těle, hlavně ráno a v místech, kde není přikrytá kůže, svědící štípance (začalo to už na dovolené na Slovensku, odkud jsme si to pravděpodobně přivezli). Komáři to určitě nebyli. Nicméně potom to ustalo. Je tedy možné, že to souvisí a že štípance jsou od těchto broučků. Jsou maličcí, tak 1mm a na pohled mnohem tmavější než na fotkách. Spíše vypadají černě. Nevíte někdo, co to může být? Jinde než v naší posteli jsem na ně naštěstí nenarazila.
Drobní broučci pod matracemi
Drobní broučci pod matracemi

Pokud štípance ustaly, je možné, že vás něco kousalo na Slovensku a v ČR už ne? Mě štípance od komárů svědí postupně, jako kdyby s nimi tělo postupně bojovalo, někdy to trvá tři týdny, než se jich zbavím. Štěnice to není, ani roztoč. Nemáte ještě lepší fotku a trochu přesnější lokaci, kde to vlastně je?

To, že to nebyl komár usuzuji, podle reakce na ten štípanec, protože ty mi hodně otékají. Tohle je jen takový malý červený flíček, který hodně svědí a nové se objevovali nějakou dobu ještě i doma. Je možné ale, že to opravdu nesouvisí, teď se to neobjevuje, přestože, jsme tam ty broučky měli. Fotku bohužel lepší nemámě, oni jsou ti broučci opravdu maličcí, tohle bylo nejlepší, co se dalo vyfotit. Na pohled jsou spíš černí, tu barvu zkreslil foťák. Vyskytují se jen v posteli, nikde jinde. A to konkrétně pod matracemi mezi rošty, tipuji, že hlavně v tom prachu, který se mezi ně nachytal. Na matracích a peřinách, jich bylo jen několik málo. Všechno, jsem vyprala, vyčistila, je to asi pět dní a zatím se znovu neobjevili.

Přidat komentář

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
Comment Upload
Můžete nahrát obrázek
Files must be less than 64 MB.
Allowed file types: gif jpg jpeg png.