Plochý brouk

Dobrý den, dnes po příchodu do koupelny na mě čekal tento ohavný tvor na ručníku. Děsím se, co to je, nikdy předtím jsem takovou potvoru neviděla a bojím se, že jich u nás bydlí víc. Je docela velký, asi 0,5cm, žíhaný plochý tvrdý krunířek (šel špatně zamáčknout), nožičky měl do bíla.
Plochý brouk

pravděpodobně klíšťák holubí. Davide, proč není klíšťák v lexikonu?

Moc děkuji, je to ono! Už když jsem ho ráno našla - seděl na ručníku, tak se mi udělalo mdlo a teď je mi zle ještě více. Bydlíme v bytě, zřejmě tam tedy vlezl oknem? Nebo mohl přijít s někým z venku? Nehrozí tedy, že jich je doma více? Mohl třeba naklást nějaké larvy? Mám z takovýchto potvor úplně panickou hrůzu.

Klíšťák holubí cizopasí u ptáků, hlavně holubů, přebývá v jejich hnízdech. Přeorientovat se na člověka Pokud máte nad sebou půdu, kde se holubi zdržují, nebo často sedají někde velmi blízko bytu, může pocházet od nich. Může jich být doma více, ale není to typický domácí parazit jako štěnice. Mohl by naklást i vajíčka, vajíčka jsou černá a malinká, larvy se podobají dospělcům a rovněž sají. Zaměřte se na ten zdroj - holuby. Pokud to nezmizí ani potom, asi to bude chtít nějakou firmu.

Přidat komentář

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
Comment Upload
Můžete nahrát obrázek
Files must be less than 64 MB.
Allowed file types: gif jpg jpeg png.