Krásenka čokoládová - škůdce
Submitted by Anonym (bez ověření) on 9. June 2016 - 23:35
Dobrý den,
koupila jsem před asi měsícem a půl několik krásenek čokoládových (Cosmos atrosanguineus). Rostlinky byly hodně maličké, mezitím krásně rostou, ale bohužel se na nich objevili malí broučci. Pozorovala jsem asi tři různé druhy, drobné zelené (tipuji mšice), drobné červené (spider mites?) a drobné bílé, lehce dohněda. Dneska se mi podařilo pořídit alespoň trochu přijatelnou fotku toho bílého broučka, většina je jich kolem milimetru, tenhle byl větší. Odhadovala jsem, že by se mohlo jednat o svilušky, na okně jsme měli zvenku muškát, který skončil úplně obsypaný v době kdy jsme si toho stačili všimnout a už byl hodně zničený. Nerada bych aby stejný osud potkal moje krásenky, tak bych se ráda zeptala jestli by někdo dokázal potvrdit nebo vyvrátit moji teorii o sviluškách. Fotka není nejlepší, nemám momentálně k dispozici foťák, který by dokázal ostře zachytit tyhle potvůrky, ale snad se dá trochu poznat o co se jedná. Prozatím jsme koupili postřik na svilušky a situace se zlepšila, ale škůdci nevymizeli úplně. Taky by mě zajímalo, jestli jsou spider mites nebezpeční pro rostliny, vídám je tak nějak všude, nejsou pouze na rostlinách.
Předem děkuji za odpovědi i rady.
Přidat komentář