Neznámý škůdce + štípance
Dobrý den, prosím o pomoc s identifikací hmyzu u nás doma. U malé dcery se z ničeho nic objevily “štípance” - malé, drobné, nevystouplé, spíš to připomínalo petechie. Pro jistotu jsem si řekla, že radši vše v jejím pokojíčku projedu parním čističem a vyperu na 60, jestli to náhodou nejsou roztoči. A při úklidu jsem v cestovní postýlce (kterou měla uskladněnou pod postelí) našla toto… Má to cca 3 milimetry.. Děsí mě, že dcera má štípance na ručičkách 3 vedle sebe - proto mě hned napadly štěnice. Nikde jsem ale nenašla nic dalšího, co by nedejbože štěnice potvrdilo. Podle vyhledávání fotky na Google to vypadá na Kožojeda, pak by mi ale moc nesedělo to, z čeho má dcera ty štípance (viz foto). V sušičce, kam jsem dala všechno ložní prádlo a ostatní věci z blízkosti postýlky jsem pak ve filtru objevila dalšího brouka, u kteryho už jsem fakt znejistila, jestli se nejedná o štěnici (fotka na růžového podkladu). Brouk prošel praním na 60 stupňů a hygienickým programem na sušičce, tak to zřejmě může zkreslovat :D
Prosím o radu, začínám z toho být lehce paranoidní a v každém smítku teď vidím nějaký hmyz…
admin
1. August 2024 - 10:32
Permalink
ty první dvě fotky je nějaký
ty první dvě fotky je nějaký kožojed
https://www.skudci.com/kozojed
Přidat komentář