Malí světle hnědí broučci v pokoji
Submitted by Anonym (bez ověření) on 19. February 2015 - 22:31
Zdravím,
cca tři týdny pozoruju výskyt malých, světle hnědých broučků ve svém pokoji. Problém se objevil s koupí nové matrace - broučci se objevují v její blízkosti a padají mi na stůl (mám stůl pod palandou). ALE - matrace byla zcela nová, vakuově zabalená. Jakmile jsem na to přišla, ihned jsem všechno oluxovala, matraci kompletně svlékla a vyluxovala, ale žádného broučka jsem nikde nenašla. Není jich moc, dnes jsem našla jednoho cca po týdnu od toho prohledávání. Mám morčata, tak mě napadlo, jestli nelezou ze sena, tak jsem ho dala vymrznout na balkon - evidentně to nepomáhá. Jinak tu nemám nic jinýho, co by mohli žrát a netuším, z čeho lezou a proč se tu vůbec vyskytujou. Vlastně bych to i překousla, fakt toho není moc, jen mám pak trochu myšky z představ, že jsou V POSTELI a třeba po mě v noci lezou...
Prohlížela jsem různé broučky, ale nenašla jsem žádnou shodu. Barva je taková světle hnědo-nazrzlá, velikost ~2mm, viz fotky.
Budu moc ráda za každý nápad či radu, fakt mi to přijde hnusný a chtěla bych se toho zbavit.
Marek Šimon (bez ověření)
19. February 2015 - 23:54
Permalink
Potemník skladištní
Anonym_ (bez ověření)
20. February 2015 - 18:36
Permalink
Na toho jsem už koukala, ale
Na toho jsem už koukala, ale přijde mi, že je více podélný. "Moji brouci" mi přijdou kratší a celkově oblejší...
http://www.skudci.com/files/potemnik-skladistni-1.jpg
Ale těžko říct.
Matrace je úplně nová, strašně drahá protialergická. Pochybuju, že je v tom něco, co by mohli žrát...
Co se toho sena týče, tak jsem ho tam dala hned jak jsem na to přišla a v tý době byl ještě docela mráz a i dnes v noci a k ránu tu mohlo být k -2°C. Ale uznávám, že velký mráz to není :) (Ale do mrazáku mě to asi rodina nenechá dát :D)
Marek Šimon (bez ověření)
21. February 2015 - 13:54
Permalink
Brouci jsou taky jen
z. roller (bez ověření)
22. February 2015 - 13:47
Permalink
Lesák skladištní. Žere zrní,
Anonymm (bez ověření)
22. February 2015 - 20:19
Permalink
Děkuji, opravdu to tak