neznámý návštěvník

Dobrý den,
nevím kdo mě doma navštívil a jak se ho zbavit. Poradíte prosím?

Brouček nebo co to je leze po zemi, stěnách a občas stropě. Měří tak 3mm a mám ho doma v panelákovém bytě tak týden. Zatím jich zlikviduji tak 10-15 za den, ale mám strach, že se jich bude víc. Ještě jsem se z něčím podobným nesetkal. Mají malou hlavičku a tlustější tělo. Prosím co to je a jak to zničit. Manželka z toho famfrní!!! Předem děkuji za každou radu.

Dobrý večer, my sme to mali doma v dome asi mesiac, bolo to všade a bola som z toho na prášky, každopádne som bola rýchlejšia ako oni a systematicky som ich likvidovala fyzicky /ručne/.. Je to nosánik /myslím, že tak sa to volá/ a netuším, odkiaľ sa to k nám dostalo, ale na dvore som našla nejakých kvázidospelých jedincov /škodci na ovocných stromoch/ a nemám ani potuchu, odkiaľ ku nám prichádzajú /boli všade a všade máme sieťky na oknách/ - posledná možnosť je ešte povala s drevenými trámami /možno kvôli slabej zime tak niečo takéto prezimovalo/.. Pre útechu - vyzerá to, že už zmizli..

Prebehla som si zoznamom škodcov na tejto stránke a už viem, kde bola chyba - pilous černý - býva v obilninách.. Od zimy som mala "naskladnenú" v komore zmes obilovín a zŕn pre vtáky, ktorú som minule vyhodila.. A vtedy zmizli aj chrobáky.. Myslím, že s kŕmením sýkoriek končím, dostanú tak jablko..

Přidat komentář

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
Comment Upload
Můžete nahrát obrázek
Files must be less than 64 MB.
Allowed file types: gif jpg jpeg png.