malý černohnědý brouček

Prosím o pomoc s identifikací tohoto broučka. Je asi 2-3mm velký (i menší), černohnědý. V horkém letním počasí se ve velkém množství objevil na světlé fasádě domu, na kapotě světlého vozu, na plotě.Vyhřívá se tam, ale před hodně silnými slunečními paprsky zalézá za roh. Má 3 páry nohou,leze i létá, po rozmáčknutí zůstává oranžovočervená šmouha a je cítit zápach. Pokud ho chceme smést smetákem, odpadává z fasády sám. Stejně reaguje i na raid, ale za chvíli je zase zpět.
Děkuji

Mám stejný problém. Jsou tento rok šíleně přemnožení. Vypadá to jako Ploštička březova. Požírá mi břízy, kaštan, našel jsem je i na ostružinách a kanadských borůvkách. Myslel jsem ze je to lalokonosec, protože v některém stadium mi připadá podobně. Mospilan mi zatím moc nezabírá. A ještě poznatek radi sedí na plastovem nábytku a miluji nechanou PETku na stole. Někdo nějaký nápad čím to redukovat? Dekuji

Jsme na tom podobně, Ploštička březová leze úplně všude. Nejvíce se nám objevila na zahradě krátce po silném vichru minulý týden. Plodinám viditelně neubližuje, lidi také "nepožírá". Vše plastové na zahradě je obsypané, pak ještě hnědý starší venkovní nábytek. Doufám, že stejně jak se objevili, tak i zmizí.

Přidat komentář

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
Comment Upload
Můžete nahrát obrázek
Files must be less than 64 MB.
Allowed file types: gif jpg jpeg png.