Štěnice?

Dobrý den,
mám nemilé tušení, že jde o štěnici, která je ve fázi před dospělcem. Nebo je to jiná potvora? Je to 3-4 mm velký, našel jsem ho ve 3 v noci na stropě nad patrovou postelí. Děkuji předem.

Ochrana proti tomuto škůdci (pokud byl určen): 

Dobrý den, jde o štěnici. Jste z Prahy?

Z Brna. Bydlíme v paneláku, tak jsme to ukázali správci a ten je potvrdil taky. Desinfekce zavolána, v pondělí 1. postřik. Děkuji za reakci.

Taky jsem jednu nasla a taky Brno po prvním postriku uz jsem žádnou neviděla...tak snad jsou pryc

Jak jste to měla s jejich pokousáním? Čistě jste našla jen brouka nebo na základě pokousání jste hledala pachatele?

Prave ze ne, já jsem našla brouka na zdi ale nikde žádné cerne tečky, žádné kousání, žádný další brouk...takže nevím, kdybych aspon věděla kde jsou a jestli tady vůbec jsou další...

Dobrý den, před postřikem dobře vysajte a vyperte ložní prádlo na 60, také se zkuste podívat po černých tečkách na nábytku cca do 1,5m od postele - ten bude lepší rozmontovat a případná vajíčka je dobré rovnou mechanicky zahubit parou na přímý kontakt, zvyšuje se tím dost úspěšnost zásahu. Věnuji se entomologii, kdybyste chtěl poradit, klidně se mi ozvěte.

Ano, instrukce jsme dostali. Černé tečky jsou na zdech okolo postele, ale na nábytku nic. Chtěl bych se zeptat na jejich vajíčka. Jak moc jsou malá? Jestli potřebuju lupu, nebo stačí zdravý zrak? Kdyby byla v knihách, jestli se dají snadno vytřepat, nebo jsou něčím na stránce přilepena? A jestli jsou na jednom místě vždy ve větším počtu, nebo může být i jedno? Odpovědi na tohle by mi dost pomohly, hlavně v tom je rychle rozeznat od pisivek. Mám probrat všechny papíry a knihy v pokoji, a jako student VŠ jich mám tuny a nerad bych něco přehlédl. Děkuji předem

Knihý projděte, absolutní jistotu budete mít, pokud se vám podaří je prohřát například v troubě na alespoň na 60C, vajíčka jsou oválná a lze je spatřit pouhým okem, pravidelný tvar, zkuste googlit bed bug eggs, pisivka je podobná, ale vajíčka jsou spíše menší, jasně bílá, štěnice oválné a barva spís sloní kost. Pokud není infestace veliká, štěnice budou spíš jen v posteli. Nepříjemnou vlastností štěnic je, že samička někdy po oblození (dost drastické oplození, kdyz sameček probodne štěnici krunýř se uteče schovat jinam a bohužel ve stavu, kdy je oplozená. Jinak mám dotaz, máte štěnici odchycenou? I zabitou? Měl bych o ni zájem.

Dejte mi tu tel cislo, poradim

Dobrý den, minulý pátek jsem doma nastražila atak fumingator, vyvetrala a všechno peru doma. Vydala jsem všude a vytrela savem. Zítra budu prát ložní prádlo a na něm jsem dnes našla černé tečky. Mám ho vyprat a počkat jestli se ještě objeví? Nechci nic zanedbat, jestli náhodou nezůstaly některé v matraci a teď nezačaly vylézat jak jsem začala topit. Měla jsem tu dva ty ataky jako ve formě dýmu tak jsem doufala že to zabere. Kdyžtak plánuju odbornou deratizaci za tři týdny radši.

Děkuji za odpověď

Přidat komentář

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
Comment Upload
Můžete nahrát obrázek
Files must be less than 64 MB.
Allowed file types: gif jpg jpeg png.