Prosím o identifikaci

Přeji hezký den,

posledních pár dní jsem v koupelně našla broučka viz. foto, byl dokonce i na ručníku, nejen na dlažbě/podlaze. Prosím moc o identifikaci popř. radu, jak se jich zbavit. Budu ráda za každou odpověď.

Děkuji a přeji krásný den

Adéla

Bude to niektorý z mnoho druhov kožojedov, resp. rušníkov. Majú radi hlavne staršie látky, prírodné materiály, vlnu, pravú kožu, perie, ale nepohrdnú ani bavlnou, hlavne, ak je to niečo staršie nenosené. Takisto sa vedia uživiť hoc len na prachu, takže nedovoľ, aby sa ti niekde v kúte alebo v skrini a podobne usadil zabudnutý prach. Kúpeľňu poriadne vyumývaj, nezabudni na každý kút, poličku, skrinku, škáru. Popozeraj všade kde sa len dá, nenechaj padať vyčesané vlasy na zem a podobne - to sú naše zvyšky a to tiež majú radi :) No a keď budeš mať čas, tak poprezeraj aj zvyšok bytu - larvy sú celkom dobre pohyblivé a vedia sa dosť rýchlo pohybovať. Prezeraj to isté - zákutia, škáry, pod kobercami hlavne, oblečenie , zbytočnosti vyhoď, oblečenie často prehadzuj, natriasaj, hlavne to menej nosené. Majú radi aj kartónové krabice, čo je zaujímavé :) Tam som ich mala najviac, tak som všetky povymieňala za plastové. Takisto ľúbia starý papier - tiež do plastových obalov najlepšie. Herbáre, vypchaté zvieratá, sušené kvety - to tiež obľubujú. Tak asi v skratke.
Inak je to dosť bežný bytový návštevník - sú potom z neho chrobáčiky, ale výzor záleží na druhu. Môžeš takisto nachádzať aj tzv zvlečky od nich, larva sa niekoľkokrát zvlieka počas života, to je taký jemnučký obal. To je tiež dôkaz ich prítomnosti.

Přidat komentář

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
Comment Upload
Můžete nahrát obrázek
Files must be less than 64 MB.
Allowed file types: gif jpg jpeg png.