Prosím o identifikaci ?parazitů?

Dobrý den,
na zahradě máme malý domek pro slepice - kurník + králíkárnu s králíky. Poslední dobou jsem začala na sobě pozorovat - vždy po krmení králíků kupovanými senem - že po mně lezou miniaturní broučci, velikostně tak do 1 mm. Lezou pak po celém mém těle i na věci kolem. Když je "lupnu" mezi nehty, ozve se hlasitě lup, ale krev v nich není. Barevně jsou od velmi světlých, to je spíše u menších jedinců, přes "strakaté" (světlé s tmavými flíčky) až skoro celé tmavé (ti jsou větší). Právě jednoho takového většího jsem se pokusila vyfotit, jsou však velmi rychlí. Obávám se, zda nejde k nějakého parazita slepic nebo králíků, ale narážím na ně vždy po kontaktu se senem.
Děkuji za všechny návrhy a přeji všem krásný zbytek dne.

Ochrana proti tomuto škůdci (pokud byl určen): 

Jde o čmelíka kuřího. Otázka tedy zní, mám se bát, že čmelíci napadnou králíky?
Děkuji.

králíka nenapadnou

Dobrý den,prosím prosím moc o identifikaci.uz chceme vyskočit z okna,ak to svědí.Neco jsem si vytáhla z kůže...Malé červené tecky( máme to od podzimu - nejdřív syn,pak to obeslo vsechny) a ten poslední obrázek že mě vypadl dnes ráno,vypadá to na tenkou dlouho suchou vetvicku.Vcera jsem našla lezouciho brouka,nevím jestli s tím souvisí.Doktori vůbec nevedi.

Comment Upload: 
screenshot_20230615-043159_whatsapp.jpgscreenshot_20230615-043242_whatsapp.jpgscreenshot_20230615-043156_whatsapp.jpgscreenshot_20230615-043218_whatsapp.jpgscreenshot_20230614-081708_gallery.jpg

Přidat komentář

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
Comment Upload
Můžete nahrát obrázek
Files must be less than 64 MB.
Allowed file types: gif jpg jpeg png.