Malý drobný úzký brouček v bytě

Dobrý den, objevili se nám v bytě (na zdech, nábytku) drobní broučci, pomalu lezou, pronikají do nejmenších škvír. Občas je objevím lézt na ruce (nevím, jestli tam odněkud přilezou nebo umějí i létat; zatím jsem je viděl jen lézt, jsou opravdu hodně drobní). Prstem se dají snadno "rozmáznout". Foto (přes lupu) v příloze. Poradíte mi, co to je a jak se toho zbavit? Předem děkuji. A.
třásněnka v bytě
třásnenka na zdi
Ochrana proti tomuto škůdci (pokud byl určen): 
Nejčastěji používané přípravky proti třásněnce

Máme doma a na zahradě to samé, leze to všude a místy pořádně štípe/kouše/bodá ???. Zrovna jsme se přistěhovali, takže nevíme jestli to tady žije pořád, nebo je to nějaká sezónní záležitost. Budu moc rád za jakoukoliv reakci jak se toho zbavit, případně odkud to létá.

Máme doma stejný problém, nejvíce tedy na zahradě, v zadrahním domku máme bíle stěny a jsou ním poseté. Je jich mnoho na pavučinkách jsou vidět třeba desítky možná i stovky kusů. Štípou na kůži, ve vlasech hlavně v době největšího tepla a dusna přes den. Večer jako trochu přestali štípat. V množství ve kterém se vyskytují je to dost otravné se stále ošívat. Zatím nevíme co s tím a za radu budeme velmi rádi.

Žijeme ted dlouhodobě v Polsku a máme to tu ted také. Je to otřesný. Jen otevřu dveře, už jich na sobě mám desítky, stovky. Lezou i do baráku, když nechám otevřená okna a to v těchto vedrech prostě musím. Jsem z toho neštastná, protože jsem se těšila, jak budu sedávat venku na terase, ale to se prostě nedá. Prosím poraďte někdo, jak se jich zbavit nebo proč tu jsou?

Podle Vašich popisů máme doma to samé. Opravdu se to nedá již vydržet. Z terasy se nám dostali i do domu, i když jsem vyzkoušela různé postřiky proti lezoucímu či létajícímu hmyzu, nic nezabírá. Budu vděčná za každou radu.

Vypadá to na třásněnky, cizopasí na rostlinách, pokud jste blízko pole, budete je mít asi každý rok. V bytě se vám neusadí, pro člověka jsou neškodné, takže asi jen trpělivost. Mají tendenci schovávat se do škvír, občas mohou zalést i mezi jednotlivé vrstvy LCD displaye a tam zmateně běhat.

loni sem je řešil ale po chvilce zmizeli, letos už mi zas okupují monitor tak sem hledal a našel sem je hemžit se pod kvetináčema, hned dojdu pro nějake tyčinky do květináčů co je vyhubí, také bylo na rostlinach pod listy takove chluúpate vajíčka, tak sem je omil vodou nepříjemně šimrají když lezou po ruce nebo zádech...

Dobrý den, my jsme na tom úplně stejně. Vůbec se nedá být venku, bydlime u pole. Zdi, nabytek, okna poseté brouky. Létající odporný hmyz co lechta ve vlasech a na těle. Opravdu nikdo neví co na ně funguje? :(

Comment Upload: 
f4aad303-0df4-4a2c-b5ba-c0827fbd8635.jpeg

To vypadá na červotoče

Tito broučky mame v bytě a nevíme co s tím

Comment Upload: 
20200916_101148.jpg

Opravdu není prostředek proti tomuto nepříjemnému podnájemníkovi? Co takhle BIOKILL?
Děkuji za odpověď
V.F.

Vyzkoušeli jsme spreje proti létajícímu i lezoucímu hmyzu,3 různé značky,bros07 na mravence,postřik Rock efekt a Karate,ty jsou přímo na třásněnky a nezabralo nic z toho.Máme jich plný okna a parapety i zevnitř bytu.Jestli někdo najdete něco,co funguje,dejte prosím vědět.

Našel jste někdo nějaký nápad jak se jich zbavit jsou opravdu otravný

Z mé zkušenosti zmizí po posekaní pole. Vždy nás trápí zhruba do poloviny prazdnin. Letos je jich opravdu hodně, poprvé je máme i doma a kolem celeho domu, doposud jen na terase.

Dobrý den nevíte někdo co to je ? dekuji za odpověď

Comment Upload: 
becf4179-259c-4b3a-b86a-cdb763104db6.jpeg

Dcera přišla ze školy a všimla jsem si toho na její bundě bílé a pravé hlavu má čistou

Dobrý den, nevíte prosím, co je to za brouka? Je to miniaturní a po rozmáčknutí je to šedý flek. Máme je u parapetů a lišt u podlahy. Přes den jich plno mrtvých najdu na kupce na jednom místě. Nevíme co s tím. Nevíte zda to je třásněnka

Comment Upload: 
screenshot_2022-05-30-23-17-03-329_com.miui_.gallery.jpg

Ještě jsem zapomněla napsat, že lezou i po zdech. Kytky v místnosti nemáme. Předem moc děkuji za odpověď.

Kousku mě to ! Co se semnou stane ? Mužů umřít ? Díky za rady

Dobrý den prosím o radu co je to za broučka? Nacházíme ho na zdech i když máme krátce po rekonstrukci. Děkuji

Comment Upload: 
img_20230925_112849.jpg

Přidat komentář

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
Comment Upload
Můžete nahrát obrázek
Files must be less than 64 MB.
Allowed file types: gif jpg jpeg png.