Miniaturní broučči - cca 1-2 mm

Dobrý den, objevila jsem, že se v panelákovém bytě vyskytují miniaturní tmaví broučči. Nejvíce se vyskytují pod okny a na parpetech. Máme doma kočku a v minulém bytě jsme měli blechy, tak se trochu obávám, aby to opět nebyly blechy, protože se mi zdají podobné. Ale zatím jsem neviděla, že by broučči skákali a když jsem kontrolovala kočičí srst, tak tam bylo pár jakoby špinavých teček, ale to myslím, že vůbec nemusí být od blech. Zatím jsem nenarazila, že by někde byl bleší trus. Nevíte, co by to mohlo být? Bohužel se mi nedaří udělat dobré foto, protže jsou ti broučci opravdu malinkatí a velice úzcí. Děkuji Jana H.
třásnenky v bytě
Ochrana proti tomuto škůdci (pokud byl určen): 

Tak jsem procházela fórum tady a možná jestli to nebude ta třásněnka. Když jsem to ještě vyfotila a zvětšila, tak mi to přijde podobné fotkám, co tu někdo měl. Bohužel se mi foto nedaří vložit v kvalitě, aby to bylo vidět.

Dobry den, mam uplne ten samy problem, nejvice jich je kolem oken a na parapetech. Po dlouhem hledani jsem take usoudil, ze to bude na 99 procent trasnenka, bohuzel uz jsem se uz nikde nedocetl jak se jich zbavit, budu take moc rad za kazdou radu.

S největší pravděpodobností je taky máme. V podkrovním bytě. Už týdny nás cosi kouše, hledali jsme, co to může být - bez výsledku. Ani na kočce nic. Postříkali jsme gauč i postel Sanytolem proti roztočům + Biokillem. Stále nic. Dnes jsem si všimla, že po stropě lezou všude tyhle malý mrchy. Nejspíš tedy třásněnky. Tak jsme je taky postříkali Biokillem a zbytek rozmačkali prstem o kapesník. Vůbec nechápu, odkud se vzali. Zkuste ten Biokill. Nevím, jestli bude mít dlouhodobé trvání, ale za pokus stojí. Po postřiku popadali, ale tuším, že zítra se vytrousí nové. Asi přijde na řadu pak drahý deratizér :(

Jestli jsou to skutečně třásněnky, tak vám deratizer nepomůže, v bytě se vám nelíhnou, lítají zvenku z polí a zahrad.

Děkuju za radu. Nevíte, jestli tyhle potvory třásněnky koušou? Každý den na sobě naleznem 2-5 nových kousanců, které příšerně svědí, skoro až bolí na citlivé kůži. Ďobance jsou oteklé do běla a kůže okolo je zčervenalá. I když se vydrhneme do čista, pořád nás to kouše. Na sobě jsme je ale nikdy nenašli, ani nic jiného.

Jo, koušou. :-)

Primárně člověka nekoušou, protože ze živí šťávou rostlin. Pokud jsou ale zmatené a hladové, tak "zkouší" všechno na čem přistanou. Oteklé ďobance by z toho být neměly, asi máte nějakou alergii. A nebo je to něco jiného - komáři, blechy, štěnice.

Aha,děkuji. Tak ja uz nevím,co nas to kouse,dva lidi zároveň. Mame vse postrikane biokillem,kočka ma na sobe spot on, v zásuvce je raid, na oknech mucholapky, vse uklizene,vyprane a stejně každý den přesně kolem pate nas neco kouše. Žijeme ve městě v podkrovnim bytě. Uz jsme z toho zoufalí,týden v kuse,den co den nové dobance:(

Kolem páté ráno nebo odpoledne? Fakt nevím, to byste to musela nějak natočit nebo se natřít nějakým lepidlem.

Kolem páté odpoledne. Opravdu už jsme z toho zoufalí. Dokonce máme štípance i když nejsme doma. Z ničeho se nám udělá, jakoby jsme to měli pod kůží. Vůbec necítíme že něco po nás leze.

Na podlahu nasypte sol i na prostieradlo.Neumyvajte podlahu ani nevysavat,tak dva tri dni.Mali bySte sa toho zbavit.

Primárně lidi nekoušou, živí se rostlinými šťávami, ale když jsou hladové a zmatené, tak "zkouší" všechno. Štípance by z toho být neměly, pokud nemáte nějakou alergii, ale štípance můžete mít i od komárů.

Mám u okna tito malé broučci prý je to z kytek jak se jich zbavit?

Comment Upload: 
20211125_141934.jpg

Carpet beetle, hubili jsme to rentokillem. Živí se prachem, pylem, vlnou...zbavuje se toho špatně.

Přidat komentář

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
Comment Upload
Můžete nahrát obrázek
Files must be less than 64 MB.
Allowed file types: gif jpg jpeg png.