Malí hnědí brouci v kuchyni

Zdravim.
Nevite co je toto za havet?
Zniceho nic se objevil, ve skrinkach v kuchyni, primarne tam kde je jidlo, ale i jinde. Dlouhy kolem 3mm, mozna to i lita, ale jen nekdy? Kdyz je necim strcim tam nekdy hrajou mrtvi, jindy utecou.
Uklizime tak nejak normalne. Nejsme prasata. Pokud ho poznavate vite co s nimi?
My akorat ze skrinek vse vyndali, brouky zabili a otevrene potraviny vyhodili. Nicmene se bojim, ze jich nekde par zbylo napr. za kuchynskou linkou kam se nedostanu a zas se rozmnozi...
Diky za odpovedi.

Zdravím,
z tej fotky ťažko, ale aj podľa podpisu súdim buď črvotoč chlebový (červotoč spížní), alebo niektorý z druhov kožojedov - rušníkov - aj niektoré ich druhy sa kŕmia potravinami. Určite ste dobre urobili, že ste vyhodili všetky otvorené potraviny, avšak musíte skontrolovať aj tie neotvorené - tie čo sú v rôznych sáčkoch a podobných obalových materiálov (celofán, papier, alobal a podobne) - dospelci si vedia prekusať cestu aj týmto materiálom. Najlepšie všetko skladovať v nepriepustných obaloch - sklo, plast, poriadne uzávery. Bohužiaľ sa ale nevyhnete poriadnej a podrobnej kontrole celej kuchyne - všetky skrinky a šuplíky, a to aj zospodu napríklad, to sa často opomína, kuchynské skrinky takisto zozadu, zospodu, lišty...povysávať, vyčistiť nejakým dezinfekčným prostriedkom. To je asi tak základ. Ešte by som pripomenula, že sa môžu skrývať aj v na prvý pohľad pre nich nevábnych "potravinách" - psie či iné zvieracie granule, staré knihy, sušené rastliny, a podobne. Tak veľa zdaru.

Přidat komentář

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
Comment Upload
Můžete nahrát obrázek
Files must be less than 64 MB.
Allowed file types: gif jpg jpeg png.