Submitted by Anonym (bez ověření) on 30. October 2009 - 11:32
Stropem v koupelně mi začali propadávat tihle malí červící. Mezi stropem a sadrokartonem je izolace. Nevim ale jak se tam mohlo něco takového dostat.
jsou cca 05cm dlouzí, Napůl černí napůl pruhlední. Nevíte co to mohlo naklást?
tak ti červíci vím , našla jsem zdroj , jsou to molové ... hledejte pavučinku v mouce a jiných ... u mě toto bylo neuspěené hledala jsem ve skřínách a různých koutech . Našla jsem v potravě pro křečka pavučinku a okolo na stopech bylo pár červíků-.
U mně je to kónický světlý červík s viditelným kroužkováním a drobnou černou hlavou. Kutálí se mi po podstřešní folii a vypadávají na záchodě někde v místě napojení folie u střešního okna. Nad folií jsou jenom krovy a tašky... Poprvé se objevili předevčírem, střecha je stará pět let, krovy osmdesát, ale jsou ošetřené.
Zavíječ paprikový, v koupelně se zakuklují často, protože chtějí k vylíhnutí vlhko, takže je dobrý je nechat uschnout a odloupnout.. jinak napadá mouku, obilí a další sypké potraviny nejlepší je to všechno napadené kuklami, a jejich závitky v podobě pavučinek vyhodit, protože larvy prolezou i mezi gumičkami zadělanými pytlíky, prvotní velikost larvy je kolem 1 mm.
Dobrý den,ted v noci šlápl přítel v obýváku na koberci na černou žížalu to snad nebyla žížala ale nějaký dlouhý tenký lesklý červ červ délkou jako žížala sebral ho na lopatku a hodil do záchodu-chvilku se to tam kroutilo koukalo to z vody a pak to padlo a zůstalo to zkroucený na dně záchodové mísy.spláchla sem to.fotku sem bohužel nestihla udělat,což mě mrzí-bylo by to lepší... co to mohlo být?? plazilo se to po koberci v obýváku-v noci v 1hodinu děkuji za odpověd
Anonym (bez ověření)
25. November 2009 - 18:30
Permalink
zkus to lepe nafotit
zkus to lepe nafotit
Anonymmili (bez ověření)
31. October 2010 - 10:59
Permalink
tak ti červíci vím , našla
tak ti červíci vím , našla jsem zdroj , jsou to molové ... hledejte pavučinku v mouce a jiných ... u mě toto bylo neuspěené hledala jsem ve skřínách a různých koutech . Našla jsem v potravě pro křečka pavučinku a okolo na stopech bylo pár červíků-.
pje (bez ověření)
10. October 2010 - 8:18
Permalink
U mně je to kónický světlý
U mně je to kónický světlý červík s viditelným kroužkováním a drobnou černou hlavou. Kutálí se mi po podstřešní folii a vypadávají na záchodě někde v místě napojení folie u střešního okna. Nad folií jsou jenom krovy a tašky... Poprvé se objevili předevčírem, střecha je stará pět let, krovy osmdesát, ale jsou ošetřené.
vka@email.cz (bez ověření)
10. October 2010 - 11:41
Permalink
U mně je to kónický světlý
Tipoval bych na larvy nějaké bzučivky či masařky.vka
Barbora Frýdová (bez ověření)
13. November 2010 - 14:08
Permalink
Potravní mol- Zavíječ paprikový
Zavíječ paprikový, v koupelně se zakuklují často, protože chtějí k vylíhnutí vlhko, takže je dobrý je nechat uschnout a odloupnout.. jinak napadá mouku, obilí a další sypké potraviny nejlepší je to všechno napadené kuklami, a jejich závitky v podobě pavučinek vyhodit, protože larvy prolezou i mezi gumičkami zadělanými pytlíky, prvotní velikost larvy je kolem 1 mm.
jitka (bez ověření)
3. May 2015 - 1:28
Permalink
prosím o radu
Přidat komentář