kukly až 2 cm na skříni

Dobrý den, našli jsme doma několik kukel cca 1,8 cm x 8mm bílé barvy- hladké v řadě za sebou na skříni na tubusu s papíry.. nemůžeme se dopátrat jejich původu.. nemáte tušení jakému tvoru by mohli patřit? máme dělat nějaká opatření?

Dobrý den, podle Vašeho popisu jsem takové podobné kukly měla ve skříni s oblečením také. Velikost i barva odpovídají. Jen jsem je neměla uplně hladké, byly vroubkované a nezdálo se mi, že by to byly právě kukly, resp. nějaká seschlá schránka metamorfovaného hmyzu - byly totiž uplně tvrdé, museli jsme je silou rozbít a seškrábat ze stěny skříně. Zajímalo by mě, zda jste to tak také neměli, případně, zda jste již nepřisli na to, co to bylo. Ráda bych to také věděla. Ještě se pokusím zapártrat v počítači, jelikož jsem si je i vyfotila, mohla bych hodit i foto. Děkuji za odpověď.

Dobrý vecer, no ja som také nieco nasla dnes zo zadu na korkovej nastenke a bolo tam tých shcránok 10 a niektore mali otvor, takzepredpokladám ,ze boli prázdne, ale niektoré boli este zatvorené. Vyliezlo nieco z toho ako velký mravec s krýdlami, nieco medzi osou,muchou a mravcom, najviac sa to vsak podobalo na mravca. Hruza. Ak mate to foto, poslite mi ho prosim na mail zaknarf@azet.sk

Dobrý den, zřejmě toto stejné jsem našla včera za garnýží na chatě, prosím Vás, máte foto? Chytla mě panika, protože jsem pod obložením nacházela cihlový prach, tedy jsme oddělávali obložení a při té příležitosti i garnýž. Za obložením jsme našli mravence, i larvy a rozkousané cihly, teď tedy nevím, zda to souvisí s tímto nálezem za garnýží. Všechno obložení ze stěny je pryč, nikde jinde toto nebylo, jen na tom jednom místě. Jestli máte to foto, můžete mi ho poslat na mejl? A taky prosím, kdybyste zjistili, co to vlastně je, dejte vědět, budu pátrat také, jinak zatím na chatě spávat nebudu.

Zapomněla jsem napsat mejl: j.ak@seznam.cz
Děkuji za foto

Velké pevné schránky pro larvy na suchých místech dělají kutilky, zvláštní samotářské vosy.

Přidat komentář

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
Comment Upload
Můžete nahrát obrázek
Files must be less than 64 MB.
Allowed file types: gif jpg jpeg png.