co je to za brouka

Dobrý den prosím o radu mám novou dřevostavbu a pár měsíců jsem měl nějaký stavební materiál venku na pozemku jako (vatu na zateplení) a nyní asi cca dva měsíce každy den do odchytnu 2-3 brouky na zdi, nebo stropě maji cca 5-7 mm a modrozelenkavou metalickou barvu, můžou i přeletět místnost. Prohledal jsem cely dům, nikde jsem je nenašel, jestli jsou zalezlí v zateplení stropu to nezjistím. Půdní prostor není obyvatelný tam je položena jen skelná vata. Nevím si rady co to je zač a jak se jich zbavit. Předem moc děkuji za vaše odpovědi.

co je to za brouka

Myslím, že jsem konečně natrefila na majitele stejných brouků, ale bohužel, žádný komentář s odpovědí. Jestli někdo víte nebo tušíte, dejte prosím vědět. Popis výše sedí - 5-7mm, barva zelená nebo modrá nebo kombinace zelenomodré metalízy, umí létat (hlavně ale lezou), má tvrdé krovky. Já jsem si ty malé mrchy donesla ze zverimexu a mají rády granule, sušené maso a jiné lahůdky pro psy.

(reakce na 13. Duben 2011 - 15:04 co je to za brouka)

Potemník by tak nějak odpovídal tvarově, ale ne barvou krovek tmavěhnědá. Ten, co máme doma, má opravdu lesklou zelenou nebo zelenomodrou barvu. :-/

Přidat komentář

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
Comment Upload
Můžete nahrát obrázek
Files must be less than 64 MB.
Allowed file types: gif jpg jpeg png.