Prosba o radu - červi všude kolem baráku

Prosím moc o radu: identifikaci tohoto tvora a případně doporučení prostředku k jeho likvidaci.
Loni koncem podzimu se objevili jako malincí červíci, cca. kolem 1 cem délky, tloušťka do 1 mm. Přes zimu sílili a dnes jich je spousta kolem celého baráku, mrtví, živí... Nyní délka cca. 3 - 4 cm a tloušťka cca. 2 - 3 mm. Při rozšlápnutí strašně smrdí. Barvu mají šedivou až černou.
Přečkávají v písečných spárách v cihličkovém chodníku a v mezeře mezi chodníkem a soklem naráku.
Jejich aktivita je především v noci, nejaktivnější jsou když v noci prší či padá mlha a je hodně vlhko. Na slunci usychají a umírají.
Smetu jich klidně 2 - 3 kg a do dvou dnů je jich tam stejné množství. Zima jim nevadí, v zimě byli aktivní při oblevách a teplotách nad 0 stupňů.
Nikdo ze známých, zahradníků ani deratizérů to prý ještě nikdy neviděl.

Díky moc komukoliv za identifikaci či radu. V příloze obrázky.

Wilda

Prosba o radu - červi všude kolem baráku
Prosba o radu - červi všude kolem baráku
Prosba o radu - červi všude kolem baráku

Dobrý den. Mám na zahradě něco podobného hubená tmavě hnědá až černá mrcha. Z ničeho nic vylezou a otravují mi život. Přemýšlím jestli to není nějaký dovezeny druh. Lezou i po zdi což naše normální žížaly nedělají. Jsem ze severních čech a myslel jsem jestli to není nějaký místní zaplevelení. Už jste sehnal nějakou informaci co je to za neřád? Klimko. 723 020 798

Dobrý den, bohužel zatím jsem nesehnal žádnou informaci, nikdo nic neví. Jen zahradník mi říkal, že to již kdysi u někoho viděl. Víc ale neví. A kolega v práci mi říkal, že jsem si to mohl zatáhnout s nějakou cizí rostlinou. Ale já mám bohužel zahradu udělanou tak, že odpovídá místním přírodním podmínkám a nic cizokrajného na ní nemám. Tak zatím nevím, kdybych něco zjistil, ozvu se.

WP

Dobrý den, mate prosím už nejaký poznatek? Minuly týden se u mě tihle červi vyrojili a zatím je jen metu a topím ve vode. Daji se něčím zahubit jednorázove?
Děkuji za Vasi odpověd.
L. Uhlíř, Poděbrady

zkuste to vyfotit zblízka, ale klidně by to mohly být larvy nějaké pestřenky. http://www.skudci.com/forum/13358/neznamy-broukcerv

larva tiplice

Přidat komentář

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
Comment Upload
Můžete nahrát obrázek
Files must be less than 64 MB.
Allowed file types: gif jpg jpeg png.