Co je to prosím za broučka?
Submitted by Anonym (bez ověření) on 5. September 2015 - 21:33
Dobrý den,
před týdnem jsem náhodou objevil malé černé broučky v pytli s Dingo suchary (psí tvrdé pamlsky), které máme ve spíži v kuchyni. Bohužel jsme v ten den odjížděli na dovolenou a neměl jsem čas to řešit. Po týdenním návratu na nás čekalo v bytě překvapení v podobě rozmnožených broučků. Nejvíce byli nashromáždění na parapetech a na zdi kolem okna. Evidentně mají rádi světlo, protože po rozsvícení světel se u nich nashromáždí. Našel jsem je i v komoře různě se pohybující po zásobách potravin. Otevřené sáčky s uskladněnými potravinami jsem vyhodil a také samozřejmě pytel s Dingo suchary. Prohlížel jsem je namátkou a neviděl v nich žádné larvy nebo hnízdo červotoče spížního, na kterého mám podezření. Vyhodil jsem i vlašské ořechy ve skořápkách po kterých broučci také lezli a měli jsem je uskladněné vedle Dingo sucharů. Likvidaci broučků jsem zatím prováděl jen rozmáčknutím nebo nametením na smetáček a následnou koupelí broučků v horké vodě. O pár kousků se postaraly i pavouci. Nemají také rádi Diffusil - sprej proti komárům a hmyzu. Můžete mi prosím někdo poradit, co je to za nezvaného návštěvníka a jak se jej zbavit?
Máme doma čtyřměsíční dítě. Jsou pro něj broučci nějakou hrozbou přenosu infekce apod.?
Přikládám fotografie.
Děkuji
Libor
Marek Šimon
7. September 2015 - 11:06
Permalink
červotoč spížní
Libor (bez ověření)
7. September 2015 - 14:46
Permalink
Děkuji za identifikaci a
Bohuslav Švácha (bez ověření)
26. June 2024 - 17:16
Permalink
Broučci
Dobrý den,mamztakovoz prosbu lezou mi doma pořád takový asi 5 mm broučci.Nevíte nikdo co je to za pitvoří??? Vylézají i přes den,a pokousání nejsme.Moc děkuji B.
Zdeňka (bez ověření)
25. October 2024 - 13:12
Permalink
Tipuji štěnice
Tipuji štěnice
Přidat komentář