Nesmrtelné svilušky?

Zdravím, moje rostlinky začaly zlobit a já nevím, co s nimi.
Největší problém mi dělá ta malá mrcha, co mi sedí na fotce na ruce. Tyhle světle hnědý potvory žijou v hlíně a teď se mi rozšířily už na fakt hodně rostlin. Má je avokádo, mango, citron. Ale třeba na fialky vůbec nejdou, i když je mám hned vedle. Co je to zač a co s tím? To avokádo na fotce je mělo dlouho a listy začaly tečkovitě hnědnout. Zkoušela jsem dvakrát stříkat systémovým insekticidem, vždycky přežily. Tak jsem teď přesadila. Ale přesazovat veliký citron, který jich je plný, se mi teď na podzim nechce.
Ještě dodám, že jsem v létě všechny rostliny vzala postřikem. A teď na podzim znovu, když se mi dost rozmnožily ty hnědé potvůrky. A stejně přežily.

Mojí voděnce něco žere listy. Dělá to takové ďolíčky uprostřed listů. A postupně zaschnou všechny vrcholy. Děje se to jen téhle zelené, mám ještě fialovou voděnku a ta je v pohodě. Tak jsem jí vyhodila a ze řízku od mámy si pěstuji novou. Stejný problém. Možná to dělají ty stejné brebery. Jsou v hlíně taky.

Umírá mi zelenec. Mám ho už dlouho. Dřív byl přímo na okně na světle, pak jsem si pořídila závěsné květináče na zeď, kde je trochu větší tma. Ale myslela jsem, že zrovna jemu to nevadí, že přežije všechno. No zasadila jsem si jeho mimino a taky mu hned začaly osychat listy. Tak nevím, jestli to taky není ta brebera.

Takže je ta potvora sviluška? Proč neumřela na systémové insekticidy? Nebo něco jiného?
Předem díky

Dobrý den, zjistila jste co to bylo za broucka. Mame ho doma v kytkach take a nemuzem se ho zbavit. Dekuju

Přidat komentář

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
Comment Upload
Můžete nahrát obrázek
Files must be less than 64 MB.
Allowed file types: gif jpg jpeg png.